KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 29-09-2023 19:01

Mısır’da arkeoloji turizminin gözdesi: Mumyalama Müzesi

Mısır’ın Luksor kentinin doğu kesiminde Nil Nehri’nin kenarında yer alan Mumyalama Müzesi, her gün yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Mısır’da arkeoloji turizminin gözdesi: Mumyalama Müzesi

Luksor'da 26 yıl önce açılan Mumyalama Müzesi, antik Mısır dönemine ışık tutan yaklaşık 150 parça tarihi esere ev sahipliği yapıyor.

Mısır’da "arkeoloji turizminin gözdesi" olarak tanımlanan müzede bazı firavunların yanı sıra antik Mısırlılar tarafından kutsal kabul edilen timsah, kedi, balık ve maymun gibi hayvanların mumyalarını görmek mümkün.

Ayrıca mumyalama işleminde kullanılan malzemelerin yer aldığı müze dünya genelinde türünün tek örneği kabul ediliyor.

ziyaretçilerden Muhammed Hamdi, müzeyi çok beğendiğini, özellikle girişteki duvarda yer alan antik Mısır’ı andıran çizimlerin büyüleyici olduğunu söyledi.

"Müzeye girdiğimde adeta antik Mısır’da tarih yolculuğuna çıkıyorum." diyen Hamdi, ülkesinin tarihine ilgi duyduğunu ve bundan dolayı fırsat buldukça müzeleri, tapınakları ve tarihi yapıları ziyaret etmeye çalıştığını belirtti.

Hamdi, mumyaların dış görümünün büyüleyici olduğunu, müzenin barındırdığı mumyalar ve tarihi eser parçalarıyla ziyaretçilerine görsel şölen sunduğunu ifade etti.

ERKAN ÜLGENERKAN ÜLGEN